אין ספק כי מצלמות אבטחה הן אמצעי חשוב מאוד בבתי עסק ובתים פרטיים, ניתן להשתמש במצלמות אבטחה למגוון רחב של צרכים בעסק.
חלק מבעלי העסקים עושים שימוש במצלמות אבטחה על מנת לעקוב אחר העובדים שלהם, בעלי עסקים אחרים עושים שימוש במצלמות אבטחה כדי למנוע גניבות והרס בבית העסק. לא ניתן להתווכח עם העובדה כי כאשר קיימות מצלמות אבטחה בעסק תחושת הביטחון בעסק היא גבוהה יותר באופן משמעותי.
במאמר זה ריכזנו עבורכם מידע רלוונטי בנוגע למצלמות אבטחה והשימושים השונים שלהם בבתי עסק.
חלק מאבטחת העסק
מצלמות אבטחה בבתי עסק נחשבות לחלק משמעותי באבטחת העסק. כיום אנו יכולים לראות מצלמות אבטחה במקומות רבים מאוד לרבות: משרדים, מקומות ציבוריים שונים כמו למשל: תחנות רכבת ופארקים, מפעלים וכן הלאה. מצלמות האבטחה מתעדות את המקום באופן קבוע והצילומים נשמרים בשרת כדי שיהיה ניתן לגשת אליהם לאחר מכן במידה ויש צורך בכך.
מעקב אחר עובדים בעסק
חלק גדול מבעלי העסקים רוצים לעקוב אחר הפעילות של העובדים שלהם ולפקח עליה. נושא זה הוא בעל חשיבות גבוהה בעיקר בקרב חברות גדולות בהן כמות העובדים היא גדולה מאוד. כדי לפקח על העובדים תוך כדי שמירה על עבודה שוטפת ובריאה ניתן להתקין מצלמות אבטחה בכניסות שונות לעסק ובאזורים חשובים בתוך בית העסק.
הגנה מפני גניבות
שימוש במצלמות אבטחה נחשב לאחת הדרכים הפופולריות והיעילות ביותר למניעה של גניבות מבית העסק. בעלי עסקים רבים נוהגים להתקין מצלמות אבטחה גם בתוך בית העסק וגם מחוצה לו, כמובן שההחלטה תלויה בצרכים של בית העסק. הסיבה לכך שמצלמות אבטחה יעילות כל כך היא שניתן להשתמש בתצלומים שלהן בתור ראייה במקרים של גניבת רכוש או גרימת נזק לרכוש בעסק. באמצעות מצלמות האבטחה אפשר לזהות את החשודים במעשה במקרים של פשעים המתרחשים בבית העסק, בזכות כך ניתן לתפוס את הפושע ולהעמיד אותו לדין.
הוכחה לחברת הביטוח
בעלי עסקים שמבטחים את בית העסק שלהם יכולים לפנות לחברת הביטוח לצורך קבלת פיצויים במקרים בהם מתרחש שוד בעסק או שמא פוגעים ברכוש הקיים בעסק. בלא מעט מקרים חברות הביטוח מבקשות להוכיח כי בעל העסק לא לקח חלק בנזק שנגרם לבית העסק. באמצעות מצלמות האבטחה הקיימות בעסק בעל העסק יכול להוכיח כי הוא לא לקח חלק במעשה ובכך לקבל את הפיצויים המגיעים לו.
מצלמות אבטחה – עוזרות לשמור על מלאי העסק
למצלמות אבטחה יש שימושים נוספים ויעילים מלבד לקיחת חלק באבטחת העסק. כך למשל ניתן לעשות שימוש במצלמות אבטחה בעסק לצורך מעקב אחר המלאי הקיים בעסק. שימוש זה יעיל במיוחד בחנויות קמעונאיות בהן יש מלאי מוצרים גדול. באמצעות מצלמת אבטחה בתי עסק וחברות יכולים לבדוק האם מוצר כלשהו נגנב, לא הגיע או הונח במקום בו הוא לא אמור להיות.
שימוש במצלמות אבטחה הוא דרך נהדרת ויעילה במיוחד לוודא כי כל המוצרים בעסק מגיעים למקום אליו הם מיועדים. באמצעות מצלמות אבטחה ניתן לעקוב אחר תהליך קבלת הסחורה ולראות האם הוא עבר כשורה.
כמה זמן אחורה נשמרות הקלטות במצלמות אבטחה?
אנשים רבים תוהים כמה זמן אחורה נשמרות הקלטות במצלמות אבטחה. התשובה לכך אינה חד משמעית מאחר ומשך הזמן שהקלטות נשמרות במצלמות אבטחה תלוי במספר פרמטרים שונים ביניהם: סוג מצלמת האבטחה, נפח האחסון של המצלמה והצרכים של מי שעושה שימוש במצלמה.
לצורך הדוגמא, ישנן מצלמות אבטחה בהן ההקלטות נשמרות רק לפרקי זמן ספציפיים, למשל יום שלם או שבוע שלם. מצלמות אבטחה מסוג זה ידועות בתור מצלמות אבטחה בעלות אחסון מתגלגל, המטרה של האחסון המתגלגל היא להבטיח כי בכל עת יהיה ניתן לצפות בצילומים הרלוונטיים והעדכניים ביותר. אך מנגד הדבר אומר כי צילומים ישנים יותר ימחקו באופן אוטומטי כדי שיהיה מקום לצילומים חדשים.
ישנן מצלמות אבטחה בעלות כונן קשיח מובנה אשר יש להן אפשרות לשמור צילומים לפרקי זמן ארוכים יותר. כך למשל מצלמות אבטחה בעלות כוננים קשיחים של 1TB יכולות לשמור עד כחודש ימים של צילומים ברציפות. חשוב לציין כי גם רזולוציית הצילומים וקצב הפריימים משפיע על המשקל של כל הקלטה.
בעלי עסקים רבים מאחסנים את ההקלטות של מצלמות האבטחה שלהם בתוך כוננים קשיחים חיצוניים או באחסון ענן. באופן הזה הם מאפשרים תקופת שמירה ארוכה יותר מהרגיל מאחר וקיבולת האחסון לא מוגבלת עד לגודל האחסון של הכונן הקשיח שקיים במצלמות האבטחה.
בנוסף על כך, יש לציין כי דרישות שמירה של תצלומים על פי החוק יכולות להשתנות על פי מיקומו של בית העסק וסוג בית העסק. חלק מן החוקים במדינת ישראל מחייבים בעלי עסקים לשמור סוגי צילומים מסוימים לפרקי זמן מסוימים. מנגד ישנם צילומים להם אין כל משמעות מבחינת החוק ולכן לא קיימות דרישות שמירה מסוימות לגביהם. טרם אתם מחליטים על פרק הזמן שתשמרו את צילומי מצלמות האבטחה בעסק שלכם חשוב לבדוק מה אומר החוק בנוגע לכך.
כפי שניתן להבין, פרק הזמן בו נשמרים צילומים במצלמות האבטחה אינו קבוע וברוב המקרים נע בין יום למספר שבועות ולעיתים גם חודשים. פרק הזמן בו צילומים יכולים להישמר תלוי בסוג של מצלמת האבטחה, בגודל האחסון שלה ובצרכים של בעל העסק אשר עושה שימוש במצלמה.